Станишев: ГЕРБ вече знаят резултатите от референдума

Представянето на новия инвеститор за „Белене“ е кризисен пиар на ГЕРБ, след като вече са знаели резултатите от референдума. Това е казал председателят на БСП Сергей Станишев, цитиран от неговия пресцентър.
Станишев е категорично против да се гласува по електронен път за втора атомна, тъй като само 40% от българите имали достъп до интернет. Това според него би било и незаконно.
Новият президент на Партията на европейските социалисти е „потресен от безотговорния, антинационален и лековат подход на ГЕРБ по темата за АЕЦ „Белене““.
„Управляващите подлудиха всички в България и в света с постоянната промяна на позицията си, а цената за това в крайна сметка ще я плащат гражданите“, казва още Станишев. По неговите думи ГЕРБ са вкарали енергетиката в батак и не знаят как да излязат от него.
Червеният лидер се обявява и против идеите за промяна на въпроса за референдума. Той бил ясно формулиран в подписката и Народното събрание нямало право да променя съдържанието му.
Станишев предупреждава, че ГЕРБ ще искат да откраднат референдума на гражданите като подменят въпроса. БСП категорично ще се противопостави на подобни опити, казва още лидерът на соц. партията.

Станете почитател на Класа