ГЕРБ печели три от четири балотажа, БСП - един

Кандидатът на ПП ГЕРБ Венцислав Шишманов е новият кмет на село Туховища в община Сатовча, съобщи за БТА депутатът от ГЕРБ, избран в Благоевградския район, Георги Андонов. В неделя имаше оспорвана битка  в Туховища като ГЕРБ и ДПС взаимно подаваха жалби до ОИК. ГЕРБ се жалваха от масирано присъствие на депутати от ДПС, а ДПС – от това, че ГЕРБ раздавали обувки в изборния ден.
Според оповестените от Общинската избирателна комисия в Сатовча в неделя  около 23 ч резултати от втория тур на частичните избори за кмет на кметството Шишманов печели 292 гласа, докато за опонента му на балотажа Кемал Арифов - кандидат на ДПС, са дали своя вот 265 от гласувалите избиратели в Туховища. Недействителните бюлетини са девет.
Село Туховища остана месеци наред без легитимно избран кмет след касиране от съда на изборите от октомври миналата година. На първия тур от частичните избори в Туховища преди седмица двамата кандидати - Венцислав Шишманов и Кемал Арифов, получиха равен брой гласове - по 270.
Кандидатите на на ГЕРБ Илиян Бодуров и Минчо Донгов спечелиха изборите в село Пиргово и село Ивайлово, а Милен Георгиев от БСП е новият кмет на с. Доброплодно.

Станете почитател на Класа