Движение „България на гражданите“ обвини кабинета в геноцид срещу малкия и среден бизнес

Движение „България на гражданите“ на Меглена Кунева обвини правителството на ГЕРБ в провеждане на „геноцид на малките и средни предприятия“.
От началото на управлението на ГЕРБ са фалирали над 1/3 от българските малки и средни предприятия. През 2009 г. изчезнаха 25 772 фирми, през 2010 г. преустановиха съществуването си 35 906 фирми, през 2011 г. фалираха и оставиха служителите си на улицата нови 35 431 фирми. За три години - 100 000 малки и средни предприятия са ликвидирани, твърдят от партията на Меглена Кунева.
Никой не може да преброи фирмите, които не са изпаднали официално в несъстоятелност, но са прекратили дейността си и са освободили служителите си. С тази своя политика към малките и средни предприятия в България ГЕРБ изхвърли на пазара на труда и обремени социалната система с нови над 300 000 безработни, се казва още в позицията на движението.
От Движение „България на гражданите" изтъкват, че малките и средни предприятия в България са 99,8% от всички фирми и формират 61,9% от икономическата добавена стойност и 75,7% от заетостта в частния сектор. 16% прилагат високи технологии в производствата си, което ги прави ключови за бъдещата конкурентоспособност на страната.
Въпреки това, подчертават от там, в днешното управление няма абсолютно нищо гражданско, а за какво европейско развитие се бори правителството на тази партия, за пореден път стана ясно от равносметката по случай Европейската седмица на малките и средни предприятия.
Правителство, което не само допуска, но и съзнателно провежда геноцид над частния бизнес, не е европейско правителство, изтъкват хората на Кунева.
Според тях в момента България има некомпетентно правителство, което толерира престъпността и в стремежа си да обслужи тесните олигархични интереси на своите спонсори подлага на терор с всички средства българския бизнес и свободното българско предприемачество.
С тези свои действия това правителство не е антикризисно, за каквото се представя, а е прокризисно. Политиката му задълбочава българската криза, която вече няма нищо общо със световната и ще я задълбочава с всеки следващ ден, заявяват хората на Кунева.

Станете почитател на Класа