Борисов не бил от калибъра на ПЕС

Бойко Борисов не е от калибъра на ПЕС - това е все едно да сравняваш куче със слон. Това каза председателят на БСП и президент на партията на европейските социалисти Сергей Станишев в Русе, предаде БГНЕС.
Репликата на Станишев бе в отговор на въпрос дали положението му на ръководител на ПЕС ще се отрази положително за червените на предстоящите парламентарни избори. Бившият български премиер бе в крайдунавския град по повод честванията на 100 години младежко социалистическо движение. Станишев поднесе цветя на мястото на паметна плоча на младежкото революционно движение, която вече не съществува.
Като президент на ПЕС той заяви, че ще работи най-вече за България и ще подкрепя правителството в политиките, свързани с еврофондовете и Шенген. „Единственото, за което не може да има компромис, това е начинът, по който се правят избори. Ще направя всичко, за да не могат ГЕРБ да откраднат свободната воля на хората“, обеща Сергей Станишев.
Пред младите социалисти той очерта трите политики за младежта, по които БСП ще работи активно преди и след изборите. По думите на Станишев те са свързани с образованието, където трябва да се наблегне на средното професионално обучение в училищата, със заетостта и с политиките за младите семейства.
„Г-н Борисов може да си мери метрите магистрали, но статистиката за раждаемостта в момента е убийствена. В един момент може да има България, но населението й да не е от българи“, предупреди лидерът на БСП.
По отношение на младежката безработица той също очерта тревожна картина – близо една трета от безработните у нас са млади хора, а България е в челната тройка по ръст на незаетите младежи – след Испания и Гърция.
„Борисов препоръчва на младите да ходят да работят като овчари, но не съм забелязал напоследък да се търсят овчари“, заяде се с политическия си опонент Сергей Станишев.

Станете почитател на Класа