Плевнелиев: Прокуратурата трябва да събере доказателства за подслушванията

Работа на прокуратурата е да разбере дали има доказателства за подслушванията. Това каза пред журналисти президентът Росен Плевнелиев по повод изнесената от бившия министър на земеделието Мирослав Найденов информация за подслушване, предаде "Фокус" . На въпрос трябва ли Цветан Цветанов да подаде оставка от всички постове, които заема, държавният глава заяви: „Не може да очаквате от един президент да дава оценки за работата на един или друг политически лидер”.
По отношение на споменатата от Мирослав Найденов среща между него и президента, Плевнелиев потвърди, че е имало такава среща. „Имах срещи и с всички други министри от правителството на ГЕРБ. За мен беше важно да разбера нещата от всеки един от тях. Имах срещи с Мирослав Найденов, Лиляна Павлова, Томислав Дончев, Диана Ковачева и с много други министри. За мен беше важно да знам какви са текущите проблеми пред министерствата, за да може служебното правителство да започне на ясно с тези проблеми. Това е добра практика, която трябва да прави всеки един, преди да създаде каквото и да е правителство”, коментира президентът.
На въпрос дали е вярно, че по време на срещата с Найденов телефонът на президента е бил извън стаята, Плевнелиев заяви, че срещите му с всички министри са били на четири очи. „Когато имам среща, аз винаги си оставям телефона при моята секретарка, защото съм учтив човек”, допълни той. „Като президент, хората очакват от мен да си вдигам телефона , но когато съм на среща, не очаквате от мен аз винаги да съм на телефона. Аз имам десетки срещи всеки ден с министри, посланици, държавници. Много често моят телефон е при моята секретарка”, уточни Росен Плевнелиев.

Станете почитател на Класа