Цветлин Йовчев: Няма чистка, започва реорганизация в МВР

Министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев поиска в понеделник оставката на директора на Столичната полиция старши комисар Валери Йорданов, вследствие на което той е отстранен от поста си. Заедно с него си отиват и няколко директори на областни дирекции на полицията - във Видин, в Кюстендил, в Монтана, в Плевен и в Търговище.

"В никакъв случай не съм започнал чистка. Освободих директора на СДВР, по-скоро поисках оставката му, заради неупражнен контрол във връзка със случая, при който полицаи наблюдават как се продават контрабандни цигари", заяви
по-късно пред БНР министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев. "Това е абсолютно недопустимо. Не мога да си представя, че това ще продължи да се случва в МВР. Освободих още няколко директори на областни дирекции за слаби резултати към момента. Петима души съм освободил заради слаби резултати, разпоредих и краткосрочни мерки, в рамките на които ще очаквам резултати", добави той. В никакъв случай не планирам още хора да освобождавам, ако резултатите са добри. Ако резултатите са незадоволителни, няма да има никакъв компромис за никого от системата на МВР, категоричен е Йовчев. Според него, има едно неефективно използване на ресурсите на МВР и затова в кратък период във ведомството ще започне подготовка за реорганизация.

 

Станете почитател на Класа