Светлин Танчев напусна ГЕРБ

Светлин Танчев е подал заявление за напускане на ПГ на ГЕРБ. Това съобщи в началото на пленарното заседание председателят на Народното събрание Михаил Миков. Танчев е изявил желание да стане независим народен представител. Това е вторият народен представител, който напуска партията на Бойко Борисов. Така ГЕРБ остава с 95 депутата.
Групата на ГЕРБ е стабилна, коментира в парламента зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Димитър Главчев. „И вчера, и днес имахме събиране на групата. Въобще не трябва да имате някакви колебания, каквито нямаме и ние. Колегата Танчев не е изразявал до този момент никакви различни мнение или съмнения, че неправилно действа нашата група и не мога да кажа какви са били неговите мотиви”, заяви Главчев.
„Мисля, че е крайно време вече да започнем да задаваме въпроси дали не е нормално, когато някой реши, че не е съгласен с нещо, първо да го заявява на глас, и след като не е съгласен да напуска и парламента. Това е най-нормалният жест, който би следвал от такова нещо”, каза още Главчев.

Станете почитател на Класа