×

Внимание

JUser: :_load: Не може да бъде зареден потребител с номер: 269

Няма кворум в НС, Цачева иска оставка на кабинета

Проблеми с кворума в Народното събрание дадоха повод на зам.-председателя на ПГ на ГЕРБ Цецка Цачева да поиска оставката на правителството.

Дори сега, в кулоарите при среща с народни представители от левицата и на тях им е ясно, че повече така не може, заяви Цачева пред медиите, когато председателят Михаил Миков ги разпусна час преди изтичане на работното им време. "Да бъдат любезни т.нар. от тях програмно правителство да си подаде оставката и да вървим по най-бързия начин на едни предсрочни избори, които са единственото полезно за държавата във вътрешен план и в международен, с оглед на изолацията, в която се намира България днес", анализира обстановката Цачева. Според нея категорично ясна била невъзможността на този състав на 42-ото НС да води смислен парламентарен живот. Цачева каза още, че българският парламент в момента бил в тежки зависимости между три от парламентарните групи, "които са задкулисни и неясни, че е безсмислено да се правят каквито и да е усилия за реанимирането му и имитацията на дейност".

"ГЕРБ е отговорна опозиция, нашето място е в пленарната зала", постанови Цачева. Тогава, когато управляващото мнозинство подсигури нормална работа за дебат в пленарната зала, въпреки методите на ръководство на този парламент, въпреки начина, по който се затваря и не се дава възможност да се чуе гласа на опозицията, ще го правим още толкова дни, колкото ще просъществува това НС, посочи тя. На въпрос дали ще внесат нов вот на недоверие към правителството Цачева отговори: "Следим изключително внимателно различните секторни политики - там, където групата прецени, че са най-зле, ще бъде следващият ни вот на недоверие. Можете да го очаквате много скоро".

Станете почитател на Класа