×

Внимание

JUser: :_load: Не може да бъде зареден потребител с номер: 269

ГЕРБ внася вот на недоверие за сигурността

Вотът на недоверие към кабинета "Орешарски" ще бъде за сигурността. Това заяви в сряда лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Според него провалите на управляващите там са най-големи. Аз мисля, че толкова провали вече там се насъбраха и дори, че медийно се опитват да прикрият проблема с бежанците, поясни Борисов. "Изведнъж беше "бум", всички всеки ден само това правеха, и сега все едно се изпариха. Те нито са се изпарили, пак са си по градовете, пак са си по джамиите, пак са си тука, каза той. Просто дойде команда от "фамилията" да не се пише по тази тема. Така че това ще бъде вота", заяви Борисов.Това е безпардонно подслушване. Вие видяхте просто какви детски обяснения те дават на лична кореспонденция - видите ли не били МВР или ДАНС, а частни структури, които, всъщност, по смисъла на закона са организирани престъпни групи, добави Борисов. "Кой работи по тях, докъде са стигнали, запита той. Защо са толкова спокойни, че само по нас ще излизат такива разговори, те да не би да не разговарят, да не би като излъчват областни управители, министри да не водят преговори, да няма такива срещи преди да стигнат до прегръдка и целувка, нима така спонтанно да се срещат на Орлов мост", продължи Борисов с въпросите. Това, че разбиха службите, че контрабандата придоби размери, при които дори бюджетът и фискът са застрашени вече...има теми, които всички са в тази посока, добави той."За съдебен инспектор с удоволствие бихме дали наша кандидатура, но това не е тема, която можем да казваме тука на крак, подчерта Борисов. "Даже ще се обърна тук официално към РБ, те са от 20 години във властта, може би, имат добра кандидатура, бихме могли да предложим нещо заедно. Разбира се, ако има такъв конкурс, ако трябва, ще предложим. Считам обаче, че трябва да се тръгне в обратната посока - хората от гилдията, от съдебната система най-добре да си предложат кандидатури на хора чисти, святи. Съдебен инспектор трябва да е човек, който има авторитет, посочи Борисов. Така че, ако те дадат предложение просто бихме го внесли от тяхно име и мисля, че ще бъде често и справедливо и към гилдията и към обществото", добави той.
"Генерал Уесли Кларк / който бе гост на конгреса на "България без цензура"- бел.ред./ много пъти се е виждал с мен, той е представител на една фирма за шистов газ и във всичките си срещи е искал да се смени мораториума за шистов газ, за да се добива този газ. Три - четири срещи поне съм имал с него и му казах, че това няма да стане", коментира Борисов.Видях, че с двете листи всъщност БСП не се разширява, а се разпада, смята той. Не искам същото да се случи с ГЕРБ. Тези дни се нагледах и наслушах на много интересни еволюции и упражнения в говорене. "Когато една партия се цепи с най-знаковите си фигури това било разширяване. А когато се гласува да изключват някого това било самоизключване, каза той. Те са толкова забавни тези хора, че ако имаше възможност всичко, което правят хората да го научават щеше да бъде действително по-весело в държавата", каза Борисов.
Според лидера на ГЕРБ, ако има анкетна комисия по случая с Христо Бисеров, много неща ще излязат наяве. Предполагам, от това ги е страх, коментира той ситуацията от тази сутрин, когато мнозинството в парламента отхвърли искане на неговите депутати за създаване на временна анкетна комисия по случая с Христо Бисеров. "Как няма да откажат, това е вторият човек в ДПС, в парламента. Тандемът "Бисеров - Местан" е всеизвестен", продължи той. Неговото мнение е, че тези неща пак ще излязат с времето, тъй като тече съдебен процес. По-притеснителното е как за една нощ той от зам.-председател на парламент и на управляваща партия се превърна в гражданина Бисеров. Това е притеснителното, защото явно висши началници са отишли и са им казали за разработката и това, което се готви, така си го обяснявам", каза Борисов.
Когато прочетох в една медия за нови три милиарда дълг, помислих, че това е някаква шега, продължи той по друга тема. Вчера от финансовото министерство излезе една информация, че емитират дълг за нови три милиарда, днес може би ще мине на МС. Ако това мине, докато тук се джафкат по различни теми, които нямат абсолютно никакво значение, милиардите дълг се трупат. Много ме е яд, че 4 години държахме такава финансова дисциплина, не фалирахме държавата и я спасихме в най-тежкото положение на ЕС. Тогава се събирахме по 2-3 пъти на месец, имаше европейски съвети в Брюксел, беше такава жестока криза. А ГЕРБ управлява в тази криза и запази финансовата дисциплина. Сега виждате, че на 2-3 месеца я се съберат, я не се съберат, защото държавите постепенно излизат от кризата, а България влиза в кризата с тези нови дългове, които трупат, заяви лидерът на ГЕРБ. Опитите да ни прикачат студентските окупации са много жалки. Нямаме нищо общо с това, отрече Борисов някои публични намеци. Напротив, по всякакъв начин изразих мнение и студентите знаят, че съм против подобни окупации, повтори той. Законът позволява, ако не сме доволни от правителството да си поискаме разрешение от кмета и да излезем на площада, така, както направихме в Пловдив, ако искат, както бяха приканили всички – да се даде една дата и да излязат всички опозиционни сили заедно и да изкажат своето мнение, изрази той мнението си. "Да ходим да си слагаме синджири по вратите някак си не ми е в характера, не го одобрявам", добави той. "Пратих едно писмо до проф. Илчев, защото не му отива да говори неща, които изконно знае, че не са в моя характер и моето разбиране. По принцип аз съм против всички тези окупации, бунтове, метежи, революции, тъй като политиката на ГЕРБ е да гради държавата", отсече Борисов.

 

 

Станете почитател на Класа