Стартира подписката в парламента за проверка на Росен Плевнелиев

Подписката за анкетни комисии около Росен Плевнелиев стартира, от днес Румен Йончев започва да събира подписи. Със или без ГЕРБ това ще се случи, каза лидерът на „България без цензура" Николай Бареков пред TV7.

Припомняме, че във вторник той влезе в парламента и поиска от най-голямата парламентарно представена партия, ГЕРБ, подкрепа за създаването на двете комисии за изясняване на истината. Едната е насочена към това да установи дали е имало фалшификации на изборния процес с надпечатани бюлетини по време на президентския вот през 2011 г.

Редно е третата по подкрепа партия, с тенденция да стане втора, че и първа, и който държи българския парламент, да прояви благородство и да се свърже с дори най-големите си врагове, обясни Бареков.

С този тест ГЕРБ показаха, че робуват на личните интереси на Борисов и Цветанов, категоричен беше Бареков.

Надявам се на подкрепата на БСП, ДПС, Атака и част от депутатите от ГЕРБ, които ми обещаха,

че ще подкрепят предложението ми в пленарна зала, призна лидерът на „България без цензура".

Бареков разказа още и за обстоятелската, които трябва да бъдат изяснени от двете анкетни комисии. При избора на Росен Плевнелиев на първия тур имаше 250 хиляди недействителни бюлетини, обясни политикът. Според него в изборните комисии хора на ГЕРБ просто са драсвали върху бюлетини за другия основен кандидат, Ивайло Калфин, с което по Изборния кодекс на Фидосова са ги правели невалидни.

Общо с балотажа невалидните бюлетини бяха около 400 хиляди, а като сложим и допълнително напечатаните от Костинброд-1, какво имаме - незаконно избран президент, каза Бареков.

На въпрос от водещата защо управляващите сега не са направили вече такива комисии, той обясни, че и БСП са интересчии. Всеки чака Каракачанов и Бареков да решат работата, ама след това ще ни гледат от банките на опозицията, закани се лидерът на „България без цензура".

Предсрочни парламентарни избори ще има през тази година, гарантира Бареков

в заключителните си думи в предаването. „Това ще зависи от нас", каза политикът.

Той допълни, че след предсрочния вот формацията няма да се коалира с ДПС, Атака, ГЕРБ на Борисов и Цветанов и БСП на Сергей Станишев.

Работата на „България без цензура" в парламента вече тече, стана ясно още от гостуването на Бареков. Той напомни, че до десет дни предстои внасянето на законопроекта „Чисти ръце", който ще бъде последван от закони за спортното меценатство и проекта на Светлин Танчев за т.нар. бизнес ангели.

Станете почитател на Класа