Сидеров заяви, че медиите са го осъдили

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров пристигна в столичното следствие, където се очаква днес да му бъде повдигнато обвинение за инцидента на летище Варна. Той определи обвинението срещу себе си като странно и добави, че бил осъден от медиите.

Сидеров беше придружен от заместник-председателят на ПП "Атака" Десислав Чуколов, а десетина депутати от Парламентарната група на партията също пристигнаха в двора на следствието, за да засвидетелстват подкрепа за своя лидер. си.

Волен Сидеров пристигна в националнто следствие, за да му бъде повдигнато обвинение за хулиганство и нанасяне на лека телесна повреда на длъжностно лице, с което се сдоби след скандала на Летище Варна на 6 януари. Тогава при спречкване пострада полицаят Костадин Колев.

Той обвини националиста, че го е ударил.

"Има теч от следствието. Много журналисти знаеха, че ще идвам", каза Сидеров на влизане в залата и обвини прокуратурата за изтичането на информация. "Четохте показанията на стюардесата", каза той. Те попаднаха в медиите малко след инцидента във Варна.

Сидеров каза също, че четирима депутати от партията му, които са били с него на летището в морската столица, не са били разпитани. Това са Калина Балабанова, Димитър Димов, Иван Димитров и Николай Александров.

Националистът заяви също, че не е редовно призован. Според него нередността се състои в това, че призовката не му е връчена лично, а на служител на парламента.

Любопитна подробност ще бъде и кой ще защитава правата на Волен Сидеров. Досега на предишно негово дело това правеше Явор Нотев, който тогава беше само адвокат, но вече е депутат от "Атака". Твърди, се че един от колегите на Сидеров в парламента Петър Петров ще бъде заедно с него по време на разпита. Вероятно мярката за неотклонение ще е подписка.

Неофициално, обаче под въпрос е дали ще има забрана за напускане на страната, каквато мярка беше приложена по отношение на Цветан Цветанов.

Станете почитател на Класа