Обучение по стъпките на Галилео Галилей

Днес от 18, 30 часа в хотел „Кемпински-Зографски" в София три от водещите италиански държавни университети: University of Rome Tor Vergata, University of Pisa и Università del Piemonte Orientaleще проведат съвместна информационна среща "Обучение в Италия".
University of Pisa е един от най-древните университети в света. Най-видният му възпитаник е „бащата на науката" Галилео Галилей. Университетът се гордее с двама Нобелови лауреати за физика: Енрико Ферми и Карло Рубия. Сред бившите му студенти е и поетът Джозуе Кардучи. University of Pisa е пръв сред италианските университети в класацията Shanghai Jiao Tong University World Rankings.
Университетът предлага следните програми на английски език:Бакалавърска степен по Хуманитарни науки и Магистратури по Авио инженерство, Ядрено инженерство, Компютърни науки, Икономика и Бизнес администрация. На италиански език се предлагат програми по: Право, Медицина, Политология, Хуманитарни науки, Инженерни науки, Филология, Агрономия и Естествени науки.
University of Rome Tor Vergata е разположен в югоизточната част на Рим. В базата му се намира главният щаб на Италианската космическа агенция, Италианския национален институт по астрофизикаи една от най-модерните университетски болници в Италия. Предлагат се следните специалности на английски език: Медицина,Инженерни науки, Глобална политика, Икономика, Европейска икономика и бизнес право, Банкиране и финанси, Бизнес администрация, Математически инженеринг и Физкултура.
Università del Piemonte Orientale е сравнително млад университет, но изключително ангажиран с научни изследвания. Класира се много добре в италианските класации ANVUR и заема първо място за биология и биохимия в Италия. Преди основаването си през 1998г., седемте му факултета са били част от University of Turin. Университетът ще представи водещата си магистърска програма по медицински био-технологии на английски език.
Таксите за обучение в държавните университети в Италия се определят на база семейни доходи и повечето български студенти плащат му EUR 800 и EUR 1000 на година.

Станете почитател на Класа