Цветелин Кънчев: Аз съм най-мразеният човек от ДПС в момента

Ромският глас на тези избори струваше по-евтино, но е по-несигурен, докато българският е сигурен. Това каза в студиото на bTV Цветелин Кънчев. Той посочи като, че в чисто българското село Оборище има 45 гласа подадени за ДПС, макар там да няма нито турци, нито цигани.Той заяви, че сега е най- мразеният човек от ДПС в момента и посочи, че прегръдката между Сергей Станишев и Лютви Местан и последвалото кафе на Местан с Борисов са отблъснали българите от избирателните урни.

Кънчев призна, че неговите хора са зачертали два пъти номер 15 в бюлетината. Правихме концерти, но не обяснихме на хората какво да направят, обясни той. „На тези избори голям губещ са ДПС", каза ромският лидер. Според него, тази партия е искала да бъде номер 1 по подадените гласове, но това не се е реализирало.

Стиснатостта на БСП ги докара до тези резултати, категоричен бе Кънчев. Според него, тази партия живее на заеми и да иска, не би могла да дава пари на хората.

В над 70 общини с кметове на ГЕРБ е казвано на хората, че няма да чистят райони, ако не дадат гласа си за тази партия, продължи лидерът на Евророма. Според него, това е чиста проба купен вот и не е редно Борисов да се прави на пострадал от купуването на гласове.

Кънчев разграничи двете действия- да се вземат пари за гласуване и да се гласува за съответната партия или да се вземат пари и да не се гласува. Според него във втория случай става дума за обикновена измама и това не е престъпление по силата на закона за купен вот. Лидерът на Евророма бе категоричен, че болшинството от продалите гласа си са българи.

Той съобщи, че ще сезира главния прокурор и компетентните органи за ксенофобски възгласи на агитката на "Левски" по време на баскетболния мач, насочени срещу циганите. И ние сме привърженици на този отбор, тези хора ни обиждат и ще искам наказанието им, каза още Кънчев.

Станете почитател на Класа