Борисов: Отварям врати към всички за предсрочни избори

Колкото и да не ми е приятно – отварям вратата към всички, включително към БСП, незабавни предсрочни избори и след това както ни подреди народът. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на Народното събрание преди началото на днешното пленарно заседание.

Въпреки тези свои думи, Бойко Борисов не пропусна да се заяде с лидера на БСП Сергей Станишев, който бе изместен преференциално от 15-тия в листата на "Коалиция за България" Момчил Неков. Не може да не те искат за пръв в партията, а да искаш да си пръв в държавата, посочи Борисов, според когото звучи наивно 34 000 души да са се объркали. Това е реакцията на БСП вътре в партията и единственият разумен изход е оставка, предсрочни избори и след това всички да проявят зрялост и мъдрост и да се разберат, добави той.

До този момент Борисов не е водил никакви разговори с ДПС, нито с президента Плевнелиев, с изключение на телефонен разговор след изборите. За да има консултации при държавния глава, трябва да има оставка на правителството, подчерта бившият премиер.

Дори и загубили БСП са втора политическа сила и зад тях също стоят избиратели, подчерта Борисов и допълни, че поради тази причина при оставка и нови избори той е готов да разговаря с БСП и ДПС.

В типичния си стил Бойко Борисов коментира и срещата на премиера Пламен Орешарски с председателя на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу. Според Борисов Барозу си е тръгнал веднага след снимката с Орешарски, а когато премиер е бил лидерът на ГЕРБ ситуацията е била съвсем различна. "Стоим с президента Барозу, отговаряме на въпроси, коментираме, ръкопляскат ми – да не прозвучи самохвално...", обясни той.

Според Бойко Борисов премиерът Орешарски е трябвало да каже в Брюксел, че "ще подпише "Южен поток" още на следващия ден, за да защити проекта. Вместо това Пламен Орешарски изпадал в жалко положение да ходи в Брюксел за да му кажат, че проектът трябва да бъде спрян, анализира Борисов.

Във връзка с вчерашния протест пред Народното събрание и Министерски съвет, в който се включиха и депутати на ГЕРБ Борисов коментира, че "стига да нямат качулки, това е тяхно право"

Станете почитател на Класа