Парламентът успя да събере кворум от втори път

Днешното заседание на Народното събрание закъсня с половин час заради липса на кворум. В 9 часа председателят на парламента Михаил Миков обяви 30-минутна почивка, тъй като в залата нямаше нужните 121 народни представители, за да започне заседанието.

При проверка на народните представители в 9,30 ч. се оказа, че вече има кворум. Наша проверка показа, че половинчасовият блокаж на НС е заради отсъствието на депутати от ГЕРБ. Липсват депутати както от БСП, така и от ДПС.

Днес народните представители трябваше да обсъдят на второ четене законопроекта за изменение и допълнение на Закона за кадастъра и имотния регистър.

Поредният блокаж на парламента даде повод на Бойко Борисов да отправи нови обвинения към управляващото мнозинство.

„Нали сме парламентарна република. Всяка сутрин ги чакаме да се наспят, да се преброят. Дадох им един глас и пак не стига. Незабавна оставка – това е мъка за държавата, това е унищожаване на институцията“, заяви той.

„Това, което се опитах сега да им кажа на колегите вътре – не могат да не те искат в партията, в своята партията не можеш да пръв, а искаш да си пръв в държавата.

Искаш да определяш какво да се случва в държавата, като не можеш в своята партия БСП да си пръв”, допълни лидерът на ГЕРБ.

Станете почитател на Класа