Цветанов: Треперещите ръце на съдията показаха, че той не е убеден

Това, което вчера сме казали е относно съдебния състав. Това, което направи силно впечатление и на Ханс Петер-Ул, и на адвокат Мнеков, и на мен самия, е треперещите ръце на съдията, което означава, че той не е убеден в това, което произнесе.

Това каза днес бившият вътрешен министър и настоящ зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов за вчерашната си присъда, която чу от 4 години затвор.

"Ако си сигурен, ако си убеден в това, което ти е по вътрешна убеденост, смятам, че трябва да стоиш стабилно и да можеш действително да имаш самочувствието да прочетеш това, което прочете вчера", анализира днес Цветанов. И ако вчера той избягваше да конкретизира от къде идва този натиск, за който говори немският му адвокат, днес изрази убеденост, че той е "чисто политически". "И това, което в момента ще бъде критично за България е точно този политически процес, който е срещу мен и това, което ще изрази и Ханс Петер-Ул в разговорите си в Бундестага, в Брюксел и с всички институции, които имат пряко отношение към мониторинга към България", прогнозира настоящият подсъдим зам.-председател на ГЕРБ.

Цветанов обвърза натиска с политическите им опоненти и каза, че на първо място в момента това са БСП. "От информацията, която ми беше предоставена от Ханс Петер-Ул мога да смятам, че имат сериозен властови ресурс, за да го направят", така отговори на въпрос дали смята, че съдя Гетов има някаква връзка с БСП. Как може да ме осъдят за нещо, което не съм направил, така пък отговори на въпроса дали има информация за предния състав, който го е оправдал. "Осъдиха ме и за първи път разбирам, че и невинен можеш да бъде осъден", каза той за втората си присъда.

Станете почитател на Класа