Бареков: Ще имаме кметове в поне два големи областни града

Когато се срещах с хора от ромския етнос, винаги съм им казвал да гласуват за бъдещето си и на децата си, но после идват емисари на други партии и купуват гласовете им. Това каза пред Кеворк Кеворкян по Нова телевизия Николай Бареков.

Според него, радостно е, че неговата партия няма подадени много от гласовете на този етнос и на следващите избори няма да залагат на тях. Пред коалиция сме между ГЕРБ и ДПС, прогнозира лидерът на „България без цензура”. Причината за това той вижда в общите принципи, на които са изградени двете политически формации – лидерите им са всичко за тях.

Бареков прогнозира, че на следващите местни избори, ББЦ ще има кметове поне в два от големите областни центрове в България. Той обяви, че е доволен от представянето на партията си като за първо явяване пред избирателите. „направихме тези проценти за три месеца”, уточни той.

Една от причините за успеха ни е, че не пускаме „отгоре” кандидатите си на регионите, сами си ги предлагат, смята Бареков. Той бе категоричен, че „Атака” и „България на гражданите” нямат бъдеще, нямат избиратели и едва ли ще се представят по- добре на следващите избори.

В преговорите с европейските партии ще искаме зам.-председателско място в съответната формация и същата позиция на парламентарната група, посочи Бареков. Според него, двамата депутати от ББЦ са сериозен капитал за европейските партии и очаква исканията му да бъдат удовлетворени.

Станете почитател на Класа