Слави - президент? Нелепа екзотика или заплаха за статуквото

Ще се кандидатира ли Слави Трифонов за президент? Горещият въпрос се завъртя последните дни и по него се упряжняват всички - от обикновените хора до политическите партии. Всичко тръгна от битката на водещия за референдума, която той загуби, защото питането на президента Плевнелиев беше орязано драстично до един въпрос за електронното гласуване. В сутрешния блок на TV7 журналистът Юлий Москов определи евентуалното влизане на Дългия в политиката като "нелепа екзотика".


Стояна Георгиева

"В България всичко  е възможно. Видахме Кулеков и Бойчев, Жорж Ганчев...  Тити Папазов се кандидатира за кмет на София. Имам респект към Слави, защото той успява 20 години. Бори се, пречеха му, но е на върха. Това уважавам, но политиката не е просто нещо. На Запад политиците ги правят от деца. Учат в Харвард, Йейл, Кембридж, Масачузетс, Стратфорд. После ги пускат в програма за развитие и чак тогава ги преценяват дали стават, дали са се развили добре", коментира Москов.

Социологът Кольо Колев изрази мнение, че ако Слави Трифонов влезе в политиката, това ще е сериозно.

Стояна Георгиева от "Капитал" пък изненадващо обвини Москов, че задава опорните точки на ГЕРБ. "Имам спортен вестник, какви опорни точки", отряза я главният редактори собственик на "7 дни спорт". А после разсмя всички в студиото с коментар за реформаторите: "Проблемът им е генетичен, защото са създадени от Иван Костов". /БЛИЦ

Станете почитател на Класа