СДС, ДСБ и ГЕРБ застанаха зад Нинова! Ал. Йорданов и Р. Овчаров в единен хор я спасяват!

След политическото земетресение вчера на „Позитано“-20, от което Корнелия Нинова едвам се спаси, близки до нея кръгове побързаха да я защитят. Един от тях, разбира се, бе Румен Овчаров, в което няма нищо изненадващо.

Това, което буди недоумение е публикация в близкия до Нинова сайт "Епицентър", която е написана от не кой да е, а от евродепутата от ГЕРБ и СДС Александър Йорданов. Фейсбук статусът му, цитиран от "Епицентър", е посветен на Корнелия Нинова и буди недоумение, защото изглежда като хвалба и дори "удряне на рамо".

"Прочее, прави впечатление, че реториката и стилът, използвани от Александър Йорданов в публикацията му за Нинова, са много сходни с тези на Румен Овчаров. Особено що се отнася до лайтмотива и тезите им."

"Явно е, че в БСП правят и невъзможното, за да отстранят Корнелия Нинова.Но по-добър кандидат от нея за председател те нямат", казва видният антикомунист, русофоб и евроатлантик.

По-нататък заклетият враг на БСП изрежда предполагаемите успехи на Нинова, като й приписва и победата на президентските избори, въпреки че е спорно какъв е нейният принос в нея и дали това не се дължи на мажоритарния характер на надпреварата.

"Ако социалистите отстранят Нинова те ще се сринат още повече, което е шанс не само за ГЕРБ, но и за СДС, ДПС, Демократична България, Обединените патриоти и дори за шоумените Трифонов и Манолова. Но обективността изисква да приемем очевидното и то е, че за социалистите Корнелия Нинова е успешен председател. Пожелавам им да направят грешката да я отстранят от председателския пост", коментира в апокалиптичен стил Йорданов.

Въпреки че публикацията му е маскирана като уж надежда, че БСП ще се срине и градската десница ще изгрее на нейно място, всъщност прозира не само симпатия и уважение, но и откровена подкрепа за Корнелия Нинова. Ако тя е истински опозиционер на властта, както днес написа Румен Овчаров, защо веднага про-герберските и десни сили се активизираха, за да гарантират, че тя ще запази властта си? Защото какво да видим в поста на Александър Йорданов, ако не целта да се плашат социалистите, че без Нинова са загубени?

Впрочем, старата любов ръжда не хваща, както се казва, а цялата страна знае, че политическият генезис на антикомуниста, русофоб и либерал Александър Йорданов е същият като този на Корнелия Нинова. Нека не забравяме, че г-жа Нинова е била сред приватизационния кръг на Иван Костов и участва в престъпната приватизация заедно с други неолиберали и сини компрадори. Не, че човек не може да получи катарзис, но както казва един виден български анализатор, само абортите могат да са спонтанни и случайни. А майка (СДС и ДСБ) от отрочето си (К. Нинова) не се отказва!

Пред очите ни фактически се разиграва поредната сцена от близо 30 годишния опит на българската десница и свързаните с нея бизнес кръгове и чуждестранни играчи, да унищожат БСП, при това отвътре. Стар прийом, който е твърде добре познат на ЦРУ и други западни служби. Ако Александър Йорданов славослови Корнелия Нинова, редно е социалистите да се запитат дали искат този човек да ги ръководи и представлява!? Защото днес Нинова срина БСП до 11 %, а утре партията може да се надпреварва с ДСБ, СДС и други близки до Нинова десни формации за политическа нелепост и ирелевантност. Или пък БСП да бъде окончателно изведена от втората позиция и мястото си в парламента, а вместо нея да се появят нови уж "леви" и "патриотични" формации, които да обслужват интересите на управляващите и да са послушна опозиция.

Каквото и да стане, не е редно един човек, който като нищо може някой ден отново да се върне в СДС или ДСБ, да управлява българската левица. БСП има вековна традиция, която няма нищо общо със социаллиберализма, престъпната приватизация, задкулисните договорки с родни и чужди сили и други характерни за десницата черти.

Интересно е къде по-ценна за десницата ще се окаже Корнелия Нинова – на лидерското място в БСП или да си я вземат и да им обедини дясното пространство, тъй както „обедини“ или се кани да обедини лявото.

Поглед.инфо - редакционна

Станете почитател на Класа