Страхил Ангелов: Здравната каса трябва да бъде закрита

Страхил Ангелов: Здравната каса трябва да бъде закрита
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    22.10.2021
  • Сподели:

„Заповедта, която издаде Стойчо Кацаров, гласи следното: или инжекцията, или хляба. Как така тази ваксина е доброволна, но, всъщност, на много места не можеш да отидеш, ако я нямаш и това става от днес за утре. 80% от българския народ се събуди в небрано лозе. Това изглежда като да са се събрали някакви студенти на мило тържество, изпили са няколко напитки и в добро настроение са го взели това решение", така коментира новите мерки и изискването на „зелен сертификат" Страхил Ангелов, кандидат за народен представител от 24 МИР-София от левицата в Предизборното студио на БСТВ.

 

 Страхил Ангелов: Здравната каса трябва да бъде закрита

 

„Грозен е начинът и формата, по която се опитват да принудят хората да си прилагат инжективно тези медикаменти. Има хора, отнасящи се подозрително към ваксината и аз съм един от тях. Да питам господин Кацаров защо в банката, в заложната къща, в офиса на колекторската фирма, във фирмата за бързи кредити, в големите вериги и т.н. може да се ходи без сертификат? Ама на театър не мога. Мога да се натъпча в метрото с хиляди хора, но не мога да отида в кварталното ресторантче.

 

В НАП, в малкото коридорче можем да се натъпчем, за да си платим данъците, а някой ще излезе да ми обяснява, че съм нямал право на социален живот", остро критикува Ангелов като подчерта, че не е антиваксър. „Т.е. доброволната ваксина вече не ми дава достъп до редица търговски обекти и обекти с културно значение".

 

Той напомни, че още по времето на управлението на Борисов са започнали да плашат хората. „Не беше това начинът. Задавам си аз и много хора въпроса: „Откога този световен елит, чиито корпорации ни тровят с най-различни храни, с лекарства, с какво ли не, са толкова загрижени за моето здраве и за вашето? Кога стана това?".

 

„Създаде се Здравна каса, чието единствено предназначение е да прелее публичния ресурс в частната болница чрез най-различни пътеки. Всички знаем за какво става въпрос", посочи социалистът и категорично заяви: „Тази Здравна каса трябва да се закрие моментално. Частните болници не могат да получават ресурса по начина, по който се прави в момента. Целият ресурс, който има Здравната каса - 5 млрд. лева и още 5 млрд., който хората си доплащат, трябва да се преустанови", категоричен бе Страхил Ангелов.

Станете почитател на Класа