БСП не е готвила покушение срещу сегашния премиер

Като пълен абсурд определи вчера по БНР депутатът от Коалиция за България и бивш министър на МВР Михаил Миков тиражираната информация, че БСП е възложила на Сретeн Йосич похищение срещу Бойко Борисов. „Нито познавам Йосич, нито съм имал някакъв контакт с него“, каза Миков. Според него БСП си позволява да говори и всеки, който говори различно от днешното управление, трябва да отнесе шамар.
Миков добави още, че идеята за търсене на политическа отговорност от президента е абсурдна. Той каза, че според конституцията това е невъзможно и че със скандала по искането на импийчмънт на държавния глава е трябвало да се заглуши всичко в българската действителност, като например приемането на бюджета. "Всичко това стартира и приключи като буря в чаша вода”, заяви още Миков.
Депутатът от „Атака“ Явор Нотев коментира, като каза, че президентът трябва да излезе от ролята си на ментор. Според него той брани своите правомощия ревностно, но брутално навлиза в пространства, които не са негови, като в енергетиката например. Един от изчезналите 11 доклада е за програмата „Петрол срещу храни“ и според Нотев това едва ли е било случайно.

Станете почитател на Класа