Доган дава заявка за пазарлък с ГЕРБ

Павел Райчев

Ахмед Доган даде заявка за пазарлък с ГЕРБ. Така от ДСБ коментираха вчера изказването на лидера на ДПС пред Седмата национална конференция в събота, на която той обяви, че оттеглянето му от този пост е неизбежно. „С това изказване Доган цели защита на икономическите интереси на ДПС и чрез това отстъпление търси имунитет срещу индивидуално преследване“, заяви Радан Кънев вчера.
Според Кънев Доган подава ръка към ГЕРБ за сделка във времена, когато правителството ще изпитва последващи трудности.
„Думите на Доган, че пътят на Европа минава през Чанаккале, са опасен сигнал към българското общество“, каза още Кънев. Той добави, че в доклада си пред делегатите Ахмед Доган не е казал нито дума за българския национален интерес, нито за интересите ни в ЕС, а е защитавал пряко турския национален интерес.
„Разглеждаме отминалия конгрес на ДПС не просто като събитие с предизвестен край – преизбирането на Ахмед Доган, а като серия от опасни политически сигнали към българското общество“, каза още Радан Кънев.


БСП - Кърджали: ДПС сътрудничи добре с управляващите

„На места ДПС сътрудничи добре със сегашната власт, независимо че е в опозиция.“ Това заяви пред „Хоризонт“ лидерът на БСП в Кърджали Милко Багдасаров. "При нас нещата са още по-тежки, защото сега местната власт е изцяло пак в ръцете на ДПС, държавната власт е изцяло в ръцете на ГЕРБ“, коментира той. Багдасаров добави, че между ГЕРБ и ДПС има синхрон и едните се съобразяват с другите.

Станете почитател на Класа