Борисов предлага в сряда нови антикризисни мерки

„В сряда ще предложа нови антикризисни мерки, от които народът ще остане доволен. Възложил съм да се потърсят всички варианти, за да се избегне увеличението на ДДС.“ Това обеща министър-председателят Бойко Борисов пред журналисти по време на неделното си посещение в манастира „Св.св. безсребреници Козма и Дамян“ в с. Гигинци. Премиерът защити финансовия министър Симеон Дянков от нападките на „безсилни“ политически противници, „половината от които сега се разследват“.
Ще припомним, че преди около седмица Борисов заяви, че на 5 май кабинетът ще обяви с колко ще се повиши данъкът върху добавената стойност, тъй като в публичното пространство усилено се обсъждаха различни варианти за увеличаване на ДДС до 22%, 23% или 24%. Три дни по-късно премиерът съобщи пред в. „Труд“, че ще направи всичко възможно налогът да не се вдига.
При посещението си в Гигинския манастир Борисов не даде никакви подробности за новите мерки, нито пък дали те ще допълват приетите досега 60 мерки за борба с кризата, по които консултациите с работодатели и синдикати все още продължават. Министърът на финансите Симеон Дянков в събота заяви в предаване на bTV, че все още не е ясно дали ще се вдига ДДС и че екип от 70 експерти на финансовото министерство разработвал различни варианти. Окончателното им решение трябва да стане ясно в сряда. Финансист № 1 за пореден път изрази убеждението, че по време на криза данъците не трябва да се пипат.

Станете почитател на Класа