Според БСП слабото усвояване на евросредства влияе на доходите

Докато другите страни ускоряват усвояването на европейските средства, в България то пада, което влияе и върху доходите на хората.
Това коментира вчера лидерът на БСП Сергей Станишев след заседание на Изпълнителното бюро на партията. Изказването му бе по повод падането на страната ни от 14-о на 25-о място по усвояване на фондовете.
„Оперативната програма „Транспорт“ е пред провал. И не го казвам злорадо. Това са огромни пари за българската икономика – особено за строителния бранш“, каза Станишев. От партията са на мнение, че няма радикална промяна в темповете на разходването на европейските средства и за това предлагат към министъра на финансите Симеон Дянков да се създаде държавен фонд за съфинансиране на големите инфраструктурни проекти. „Средната скорост за усвояване на европарите е 11 млн. евро на месец, а за да усвоим всички пари, трябва месечно тези средства да бъдат 113 млн. евро“, заяви Димчо Михалевски. Партията води и разговори с останалите парламентарно представени опозиционни партии за вот на недоверие, заяви Сергей Станишев.

Станете почитател на Класа