Най-скъпите годежни пръстени

„Класа“

Пръстенът е по-важен от годежа. На тази максима робуват звездите, преди да минат под венчило. Затова и роклята, и булото остават на втори план, а бижуто, което се носи на ръката, приковава вниманието на публиката. Брачните накити на известните винаги са много стилни, изключителни шедьоври на бижутерското изкуство и, разбира се, струват цяло състояние. Затова и мъж, който е влюбен в звезда, трябва да умее да развързва кесията си.
Светският електронен сайт Мilionaire предлага миникласация на най-скъпите годежни пръстени.

Lorraine Schwartz

Mоже и да не сте чували за името на тази дизайнерка, но днес тя стана известна като производителката на най-скъпия годежен пръстен в света. Този, който влюбеният Джей Зи подари на Бионсе. Пръстенът с огромен 18-каратов диамант бие всички рекорди с цена от 5 милиона долара! Днес оригиналът се пази в сейфа на Бионсе, а самата тя носи на ръката си реплика на произведението, тъй като да се разхождаш с бижу за 5 милиона долара едва ли е безопасно.


House of Taylor


Легендата на киното Елизабет Тейлър, която твърдо вярва в брака, може да се похвали с бижута, които дори страстни ценители на диамантите нямат. Нейната компания House of Taylor и в частност линията за годежни пръстени, наречена Elizabeth Collection, предлагат 5,5-каратов овален диамант, който блести в средата на платинения пръстен, подсилен още с 3,96-каратови кръгли диаманти във флорална плетеница. Годежният пръстен е уникат и се предлага за 1,3 милиона долара.


De Beers

Тузарската компания De Beers знае как да създаде годежен пръстен, от който булките да онемеят. Техният суперуникат е платиненият годежен пръстен с рядък 5,11-каратов диамант. Точно с този брак са предлагали Чарли Шийн и Еди Мърфи. Цената му е 400 000 долара.


Secret Kiss of the Rose Ring


Този модел на De Beers също се нарежда сред най-скъпите в света. Наречен буквално „ Тайната целувка на розовия пръстен”, той е с 4,15-каратови бели диаманти, изрязани под формата на роза и подсилени с 0,8-каратови розови диаманти. Именно това е и пръстенът, с който Дейвид Бекъм предлага брак на Виктория. Цената му е 525 000 долара.

Годежен пръстен с бирмански рубини
Oще един шедьовър на бижутерската къща на House of Taylor Jewelry е годежният пръстен, с който покойният Кърт Кобейн направи Кортни Лав своя жена. Пръстенът, създаден от 12,48-каратови рубини от Бирма и 5-каратов диамант в средата струва 63 600 хиляди долара и за ужас на Кортни е откраднат през 1995 година. Хубавата новина в Америка е, че много скъпите бижута винаги имат застраховка.


Tiffany Legacy

Всеки знае, че Tiffany е синоним на класа и лукс, а сред марките на по-скъпите годежни пръстени преобладава тази марка. Въпреки това компанията има един модел годежен пръстен, който се слави като един от най-скъпите в света и е наречен Legacy, в буквален превод - наследство. И явно наистина трябва да притежавате огромно наследство, за да си го позволите, защото цената на този уникат е 1 милион долара.



Квадратните и правоъгълните диаманти са хит сред звездите
Последните тенденции при пръстените на знаменитостите са квадратни и правоъгълни диаманти, съобщават водещите световни модни издания. Красивите бижута са шлифовани в най-различни форми, като например „смарагд”, „възглавничка” и „аскър”, с инкрустирани мозайки от камъни в най-различни цветове. Разбира се, обковът най-често е от платина.
Неотдавна Марая Кери се появи със 17-каратов светлорозов смарагд, заобиколен от 58 наситено розови диаманта и два диаманта във формата на полумесеци от двете страни. Когато е пред камерите и фотоапаратите, чаровницата никога не пропуска да демонстрира скъпото си бижу.
Дженифър Хъдсън също показа нов годежен пръстен. Нейният приятел Дейвид Отунга й направи предложение на 27-ия й рожден ден, като й поднесе модерен и стилен пръстен. Бижуто е изработено от платина и има 5-каратов кръгъл диамант.
Други звезди, които носят пръстени с мозайки от камъни, са Ашли Симсън, с 4-каратовия си диамант с формата на „възглавничка”, и Джесика Алба, с 5-каратов диамант „аскър”, заобиколен с камъни, оформящи цвете.
Всяка форма на диамант има свои почитатели. Салма Хайек предпочита 5-каратовия овален диамант в обков от платина с два диаманта от двете му страни.
Джейми Лин Спиърс притежава 2-каратов диамант „маркис” с мозайка от камъни и бяло злато. Николет Шеридън гордо разнася на пръста си 5-каратова „възглавничка”, Скарлет Йохансон се радва на кръгъл брилянт.
Вероятно най-впечатляващ обаче си остава пръстенът с черен диамант „роза”, заобиколен от бели диаманти, който е избрала за годежа си Кармен Електра.

Станете почитател на Класа