Ревю „Азбука на цветовете” в навечерието на деня на писмеността

Изявените дизайнерки Нина Герганова и носителката на приз за висша и авангардна мода Венета Атанасова извадиха на бял свят снощи новите си колекции на атрактивно дефиле „Азбука на цветовете” в столичния музей „Земята и хората“. Изисканата пролетна импресия от коприна, тафта, сатен събра очите на ценителите, които следят творческата продукция на двете дизайнерки. Само след седмица Нина Герганова лети за Чикаго, където също ще има възможност да покаже нови модели от ръчно рисувани копринени чанти, шалове и аксесоари. Известната в творческите и образователните среди дама за пореден път очарова публиката със своите бутикови модели от коприна, особено търсените в американския сайт и он-лайн шоп “Dharma Trading Co.” Американската фирма „Artistaworld” отдавна е преоткрила уникалността на шаловете и аксесоарите на Нина Герганова. Дизайнерката има многобройни почитателки отвъд океана, което я стимулира за активна работа. ,
Дизайнерката Венета Атанасова, носителка на отличието „Изток Запад” за иновации в модата, показа 15 официални тоалета от последната си колекция. Те са великолепнисъчетания на цветове, умело съответстващи на кройките. Венета Атанасова постига в облеклата завиден баланс, типичен за култовите имена в модата като армани, Версаче, Ив Сен Лоран. Авангардните акценти се потапят в класически кройки и ги превръщат в уникати.
Двете дами взаимно се допълват, когато става дума за съвременно българско излъчване в стила и модата. Моделите на Венета и аксесоарите на Нина са наистина една великолепна „Азбука на цветовете“, привлекателна и желана от всяка съвременна жена.

Станете почитател на Класа