Георги Първанов връчва отличия на дейци на културата

Президентът Георги Първанов утре награждава дейци на културата с висши държавни отличия, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.
Режисьорът Никола Корабов ще бъде отличен с орден "Стара планина" – първа степен, за изключително големи заслуги към България в областта на културата и филмовото изкуство.
Огърлие "Св. св. Кирил и Методий" за особено значими заслуги за развитието на културата и изкуството ще получат режисьорът Рангел Вълчанов и директорът на Националната опера и балет Пламен Карталов. Същото отличие ще бъде връчено и на журналиста Веселин Мамков за особено значими заслуги за развитието на културата. Огърлие получава и митрополит Иларион Доростолски за издигането на ролята на богословското образование и наука.
С ордени "Св. св. Кирил и Методий" – първа степен ще бъдат окичени композиторът Иван Вълев за големи заслуги в областта на културата и читалищното дело и по повод на 80 години от рождението му, историкът Милан Миланов за заслуги в областта на културата, композиторът Хайгашод Агасян за заслуги към България в областта на изкуството и образованието.
Орден "Св. св. Кирил и Методий" – втора степен, получава и директорът на основно училище "Виделина" в с. Сейдол Динко Христов.

Станете почитател на Класа