Анджелина Джоли детронира Опра като най-влиятелна знаменитост

1.Анджелина Джоли

Най-влиятелната знаменитост в момента е Анджелина Джоли. Това сочи класацията The Celebrity 100 на списание „Форбс“, която е съставена на базата на броя на публикациите в медиите за известните личности, на кориците на списания, посветени на тях, както и на приходите им за периода юни 2008 г. - юни 2009 г. Съпругата на Брат Пит детронира тв водещата Опра Уинфри от първата позиция, заета от нея през 2008 г. Постъпленията на Джоли за периода са $27 млн. В продължение на година името и снимките на актрисата несъмнено присъстваха изключително често в световните таблоиди, а бокс офис приходите от филма Wanted с нейно участие възлизат на $340 млн. Актрисата е на 3-то място по отразяване присъствие в интернет и в телевизията и на 5-о в печата.

2. Опра Уинфри

На второ място по влияние и на първо по приходи тази година е класирана Опра Уинфри. Нейните постъпления са $275 млн. По отразяване в телевизията и радиото Уинфри е на 2-ро място, за печата е на 8-мо, а за интернет заема 4-та позиция. Въпреки че рейтингите на шоуто й продължават да спадат, приходите й са все още стабилни. Освен месечното си списание, Опра има тригодишен договор с XM Satellite Radio на стойност $55 млн., тя притежава и продуцентска компания.

3. Мадона



Третата позиция заема попзвездата Мадона. Нейните приходи са $110 млн., по отразяване в пресата е на 6-о място, за тв и радио – на 8-мо, а за интернет – на 9-о. Международното турне на кралицата на попа през 2008 г. генерира постъпления от $280 млн. с 58 концерта в 17 страни. Името на Мадона бе често споменавано покрай връзката й с Алекс Родригез, края на 9-годишния й брак с Гай Ричи и проблемите й около опита на звездата да осинови второ дете от Африка.

4. Бионсе Ноулс




Четвъртото място в класацията на „Форбс“ заема певицата Бионсе Ноулс. Приходите й са $87 млн. Тя е втора по присъствие в интернет издания, 16-а за тв и радио и 20-а в пресата. През последната една година Ноулс издаде двоен албум, участва в два филма, представи се още на „Оскар“-ите и на бала по случай инаугирацията на президента Обама. Бионсе присъстваше в медиите и със 110-дневното си международно турне, модна колекция и участие в реклами.

5. Тайгър Уудс


Голф играчът Тайгър Уудс е на петата позиция. Неговите приходи са $110 млн. По присъствие в тв, радио и преса спортистът е на 4-то място, а в уебпространството заема 54-та позиция. На Уудс се наложи да не се състезава осем месеца след операция за възстановяване на скъсано сухожилие на лявото му коляно. Въпреки това той намери начин да печели от голфа, като организира курсове в Северна Каролина, Дубай и Мексико.

6. Брус Спрингстийн

Шестата позиция е заета от Брус Спрингстийн. Постъпленията на певеца от Ню Джърси са $70 млн. По отразяване в пресата той е на 19-а позиция, за тв и радио е на 25-а, а за интернет медии – на 32-ра. Чрез световното си турне през 2008 г. Спрингстийн генерира приходи от $116 млн. от продажби на 1,6 млн. билета по целия свят.

7. Стивън Спилбърг

Режисьорът Стивън Спилбърг е на седмо място сред най-влиятелните знаменитости. Постъпленията му възлизат на $150 млн., което до голяма степен се дължи на последния филм за археолога авантюрист - „Индиана Джоунс и кралството на кристалния череп“. По присъствие в пресата той е на 26-а позиция, за тв и радио е на 48-ма, а в уебпространството – на 48-мо. Спилбърг срещна някои трудности при отделянето на студиото си DreamWorks от компанията Viacom през октомври 2008 г., но това не се отрази на приходите му.

8.Дженифър Анистън



Осмото място е заето от актрисата Дженифър Анистън. Нейните приходи са $25 млн. Тя е 6-а по присъствие онлайн, 21-ва в тв и радио и 30-а в пресата, за което заслуга има проблематичната й връзка с певеца Джон Майер. За постъпленията й са помогнали двете романтични комедии с нейно участие „Марли и аз“ и „Той не си пада по теб“.

9.Брад Пит

Девети по влияние е актьорът Брат Пит. Приходите му за периода юни 2008 г. - юни 2009 г. са $28 млн. По присъствие в радио и телевизия Пит се нарежда на 6-о място, за пресата е на 7-мо, а в уебизданията – на 11-о. През изминалата година съпругът на Анджелина Джоли спечели втората си номинация за „Оскар“ за ролята си в „Странният случай с Бенджамин Бътън“. Актьорът предизвика вниманието на таблоидите и при раждането на близнаците му с Джоли.

10.Коб Брайънт

Баскетболната звезда Коб Брайънт е на 10-а позиция в класацията. Постъпленията му възлизат на $45 млн. Брайънт е 10-и по отразяване в пресата, 15-и по присъствие в тв и радио и 53-ти в интернет. Популярността на баскетболиста се повиши миналата година, след като той спечели наградата „Най-ценен играч“ и отведе отбора на САЩ до златния медал на Олимпиадата в Пекин.

Сред следващите 90 имена в класацията са тези на актьорите Уил Смит, Том Круз, Адам Сандлър, певицата Бритни Спиърс, „Бон Джоуви“, „Колдплей“, 22-ри в листата е Доналд Тръмп, американският президент Барак Обама е на 49-о място.

Станете почитател на Класа