Пианист номер 1 на Испания свири у нас

Мигел Баселга, един от най-интересните съвременни изпълнители на испанска музика, свири на 9 декември в столичната зала „България“ . Роден е в Люксембург през 1966 г. Дипломира се с отличие в Музикалната консерватория в Лиеж (Белгия). Баселга е свирил с редица престижни оркестри като Симфоничния оркестър на гр. Росарио Aржентина, Националния оркестър на Тулуза, Франция, Мадридския симфоничен оркестър.
Още в първия си CD през 1998 г. Баселга записва всички солови пиеси за пиано на Мануел де Файа. Поводът е 50 години от смъртта на композитора. Наскоро завърши проект в пет части с клавирна музика на Исак Албениз, който вече е на пазара с марката на Columna Musica.
В София Баселга ще се представи с Концерт за пиано и оркестър № 1 (Concierto Fantástico) на Албенис. Ще чуем още Rapsodia Sinfónica на Хоакин Турина и концерт за китара и оркестър „Аранхуес”.
Концертът се организира от „Кантус Фирмус” под патронажа на заместник министър-председателя Симеон Дянков и с любезното съдействие на посолството на Испания в България.

Станете почитател на Класа