Simple Minds излизат и пред българска публика

Тодор Янакиев

Само седмица остана до шоуто на легендарната шотландска група Simple Minds в София. На 14 декември по покана на „Болкън ентъртейнмънт“ музикантите ще се качат на сцената на Зала 1 на НДК. След 30 години пред публика бандата се завърна с много успешен нов албум - Graffiti Soul, издаден в края на май тази година. Концертът в София е част от световното турне, носещо името на последния диск. Феновете на групата у нас ще чуят на живо от него Moscow Underground, Stars Will Lead The Way, заглавната Graffiti Soul и Rockets, както и някои от най-големите им хитове като Waterfront, Don't You (Forget About Me), Alive And Kicking, Once Upon a Time, Home.
Групата, създадена в началото на 1978 г. в Глазгоу, ще бъде предвождана от изключителния певец Джим Кер, роден междувпрочем на една дата (9 юли) с покойния си сънародник – легендарния вокал на AC/DC Бон Скот. Непосредствено преди концерта в НДК 10 от най-запалените почитатели на шотландския квартет ще имат шанса да се срещнат лично с Кер и колегите му Чарли Бърчил (китара), Еди Дъфи (бас) и Мел Гейнър (барабани).
Рокаджиите са поискали от организаторите на шоуто им в София във всички гримьорни температурата да е точно 20 градуса. В менюто им ще трябва има вегетарианска супа, прясна паста, плата със сирена и салати. А 30 минути преди саундчека бандата ще има осигурени прясно изцедени портокалов сок, сок от боровинки, маркова минерална вода, пресни боровинки, малини и къпини, безсолни ядки – кашу и лешници, манго и авокадо, чай, сервиран в порцелан, както и леки вегетариански сандвичи и натурално кисело мляко. След това Simрle Minds ще излязат на сцената за близо двучасово шоу.
Билети за концерта, които са на цена от 30 до 80 лева, могат да бъдат закупени от Билетния център в НДК, мрежата на eventim.bg, веригите магазини „Пикадили“, „Германос“ и „Техномаркет“.

Станете почитател на Класа