АС/DC ще свирят в центъра на София, билетите вече са в продажба

Тодор Янакиев

Новината, че AC/DC ще изнесат концерт в България бе официално потвърдена. На специална пресконференция организаторите на грандиозното събитие Болкън Ентъртейнмънт и Марсел Аврам обявиха, че със съдействието на Столична община най-великата хард енд хеви рокенрол група ще свири на Националния стадион „Васил Левски“ на 14 май 2010 година.
Билетите вече са в продажба чрез www.Eventim.bg. До 10.00 часа на 21.12.09 (понеделник) билетите ще се продават само онлайн. След това ще могат да се купят и в цялата мрежа каси на Eventim, включително Германос, Пикадили и Техномаркет.

Поради огромния интерес към така чаканото шоу, всеки ще може да закупи максимум по четири билета.
Цените им са между 55 и 130 лв, а за ВИП-зоната – 200 лв.
Ето какво казват организаторите на концерта в София за легендарните рокаджии, които най-накрая са успели да убедят да стъпят и на българска земя: „Без нов албум цели осем години... Това ли беше всичко? Не, това беше просто затишие пред буря. AC/DC се завърнаха и този път ще ударят и България, а рокенролът определено е в кръвта им! С 35 години история, с над 200 милиона продадени копия албуми и най-вярната армия от фенове в музикалния свят: AC/DC са най-великата рок банда на планетата. А на 14 май 2010 най-после ще видим в София китариста Ангъс Йънг в училищна униформа. С тях идва и “Black Ice”, първият албум на AC/DC след осемгодишно мълчание. Музикалната индустрия била в криза – каква криза? През есента на 2008 AC/DC започнаха своето разпродадено световно турне. Билетите за седем шоута в зали в Германия, например, се изчерпаха само за 12 минути! А приблизително 360 000 билета за концерти на открито се продадоха само за 77 минути! Феновете щурмуваха касите, кредитните карти прегряха интернет. А сега AC/DC идват и в България! Където и да отидат AC/DC, феновете и медиите са единодушни – това е концертът на годината! Бащите вадят от гардеробите старите джинси и грабват децата към стадиона. Рок легендите взривяват всички поколения! “Извън властта на времето, предизвикателни и непокорни”, това написа New York Times за музиката на петимата австралийци по повод премиерата на последния им студиен албум. AC/DC създават най-непогрешимия звук. Няма други концерти като техните. И всеки, който е бил част от техен концерт, след това с часове усеща енергията, напрежението и силата им. Ангъс Йънг все още побърква китарата си като сърдит ученик, а гласът на Брайън Джонсън звучи така, сякаш може да разреже стъкло. През 2003 бандата е въведена в Рокенрол залата на славата. Новият ми албум “Black Ice” пък влиза директно на номер 1 в 29 държави. AC/DC бумерангът, хвърлен в Австралия преди 35 години, все още лети с пълна скорост“.
Остава само да почакаме. Но този път знаем до кога – до 14 май 2010.



Станете почитател на Класа