Жените са по-умни от мъжете

Умните жени ще кажат, че са го знаели отдавна. Сега обаче техните убеждения за превъзходството им над мъжете са потвърдени от победата на нежния пол в интелектуална борба между половете, съобщи „Дейли експрес“.
Жените се оказаха победителки в международния онлайн експеримент, продължил пет месеца, в който милиони играчи тествали общата си култура с помощта на популярна игра. В изследването била използвана настолната игра тип викторина Trivial Pursuit. Балансът на силите се променял многократно в хода на играта, която започнала миналия октомври. Жените обаче си осигурили победата, след като отговорили вярно на общо 4 088 139 въпроса. За сравнение мъжете дали верни отговори на 4 077 596 въпроса. Общо 15 121 731 въпроса били зададени в хода на играта. В битката са участвали Англия, Франция, Германия, Испания, Холандия, Финландия, Норвегия, Швеция и Дания. За да се ограничи рискът от измама, времето за отговор на въпросите е било сведено до 20 секунди.
За разлика от реалната игра, където категорията на въпроса се определя от зарове, онлайн участниците можели да избират областта на въпроса, в която според тях имали най-голям шанс за успех. Най-много въпроси били избрани от областта забавление, следвана от наука и природа, спорт, свободно време, история, изкуство и литература, география, личности и места.
Жените се справили най-добре в областите забавление (56,8%), наука и природа (54,4%), но се затруднили с въпросите от категорията личности и места, като отговорили вярно на едва 41,7%. Най-силните области на мъжете били наука и природа (57%), забавление (56,7%), както и спорт и свободно време (54,8%). Силният пол обаче бил затруднен от въпросите в областта на географията, личности и места, където отговорили вярно на 49,9%.


Непушачите са с по-високо IQ

Непушачите имат по-висок коефициент на интелигентност от пушачите, а повече цигари задълбочават разликата, показва изследване на 20 000 израелски наборници.
Д-р Марк Уейзер и колегите му от Медицинския център Шеба в Тел Хасхомер са открили, че непушачите са имали средно 7,5 IQ точки повече от пушещите по кутия на ден. Изследователите са сравнили и IQ-резултатите на 70 братя, при които единият е пушач, а другият – не. Резултатите от контролната група отново са потвърдили тенденцията. Това обаче не означава, че пушенето води до оглупяване, а че хората с по-ниско IQ е по-вероятно да посегнат към цигарите, е заключението на учените.

Станете почитател на Класа