МАГИЯТА НА СЪВРЕМЕННОТО ЦИРКОВОТО ИЗКУСТВО ЩЕ ЗАВЛАДЕЕ SPIRIT OF BURGAS

Изкуството има много форми и проявления - музикална, театрална, танцувална. Тазгодишното издание на SPIRIT of Burgas разширява обхвата си, добавяйки експериментално интерактивно представление към своята програма.

Фестивалният дух ще се прояви и под купола на пътуващия из Европа експериментален арт проект Цирк Кумбо по време и на трите нощи на SPIRIT of Burgas.

Сцени от различни класически приказки биват трансформирани в чудати форми, по време на пътуването през фантазните мутации на Кумбо образите“, така описват артистите от експерименталния цирк своите пърформанси и обещават незабравимо преживявяване за всеки, който реши да се присъедини към предствлението им по време на фестивала.

Създаден от интернационален колектив от независими млади артисти, Цирк Кумбо комбинира цирково изкуство и жива музика с различни театрални гигове. Идеята на проекта е да се създаде алтернативен модел на шоу концепция, освободена от лъскавата рамка и пределите на залата, както и да възроди забравеното цирково изкуство, като го  представи в нова светлина. Посредством уъркшопи и интерактивни игри публиката също ще има възможност да се включи в „цирка“ и да усети магията на представлението, превръщайки се от пасивен наблюдател в активен участник.

В програмата на Цирк Кумбо ще бъде включен Хена уъркшоп. Дарио Супер Марио и Мила от Марс ще демонстрират степента, до която са изучили танцуването с огън, а A r t A t t a c k (Shamancheto & Popara) заедно с Фрийк Гегове от Кумбо екип ще „атакуват“ публиката по всички фронтове в своето вариете с отворена сцена.

За всички, които проявят любопитство и решат да изследват по-дълбоко магията на уличното изкуство и цирка, корените и историята им, са предвидени филмови прожекции.  В програмата ще бъдат включени два класически черно-бели филма с участието на Чарли Чаплин и Бъстър Кийтън, документален филм, посветен на уличното изкуство, както и номинираният за Оскар анимационен филм на Силван Шомет „Илюзионистът“.

Първата по рода си за Spirit of Burgas сцена се осъществява и с подкрепата на Becks – немска марка бира номер едно в света. И тази година брандът с удоволствие партнира на фестивала, подкрепяйки различните жанрове изкуство – част от неговата програма.


Станете почитател на Класа