Стефка Костадинова прецака Жени Живкова за Олимпиадата

Българският олимпийски комитет е взел решение да смени дизайнерката Жени Живкова, която в последните години неизменно печелеше поръчките по ушиване на облеклата на родните спортисти за Олимпийските игри. Новината беше съобщена лично от председателя на БОК Стефка Костадинова която допълни, че сериозната задача е поверена на друга модна къща.
Стефка Костадинова не пожела да разкрие сумата на държавната поръчка за предстоящата олимпиада като заяви, че в момента просто не разполагала с данните. Според паметливи журналисти обаче, от старите разчети за облекла през миналите периоди става ясно, че костюмите излизат около четиридесет хиляди лева.
Председателят на БОК уточни, че става въпрос за официалните облекла не само на спортистите, но и на всички участници в делегацията. Тази година те ще бъдат около сто и четиридесет души. Това са треньори, медицински специалисти, помощници, масажисти и прочие.
Този път според официалните изявления, единствените политици ще посетят олимпиадата в Лондон на сметка на държавата са президентът Росен Плевнелиев, вицето Маргарита Попова и министър – председателят Бойко Борисов. Последният обаче все още не е изявил желание да пътува до острова, за да гледа представянето на родните атлети.

Станете почитател на Класа