Съвместно заседание на правителствата на България и Израел ще се проведе в Ерусалим

София. Министър-председателят Бойко Борисов и водената от него делегация заминават за Държавата Израел, във връзка с провеждането на съвместно заседание на правителствата на Република България и Държавата Израел в град Ерусалим. Това съобщиха от правителствената информационна служба.
По време на визитата премиерът Бойко Борисов ще проведе среща на четири очи с израелския си колега Бенямин Нетаняху и с президента Шимон Перес.
В делегацията от българска страна са включени министрите Цветан Цветанов, Николай Младенов, Ивайло Московски, Делян Добрев, Тотю Младенов, Нона Караджова, Мирослав Найденов, Вежди Рашидов, Лиляна Павлова, Аню Ангелов, Десислава Атанасова, Сергей Игнатов.
В програмата на посещението е предвидена церемония по подписването на двустранни документи в присъствието на двамата министър-председатели: Проект на споразумение между правителството на Република България и правителството на Държавата Израел за сътрудничество в областта на информационните технологии и съобщенията, План между Министерството на здравеопазването на Република България и Министерството на здравеопазването на Държавата Израел за сътрудничество в областта на здравеопазването и медицинската наука, Програма за сътрудничество в областта на науката, културата и образованието за периода 2012 – 2014, Споразумение между министерствата на външните работи за доходоносна дейност на членове на семейството на член на дипломатическа мисия или консулско председателство.

Станете почитател на Класа