Борисов и Игнатов раздадоха пари на университетите

Живи пари отиват в университетите по европейските програми. Това заяви премиерът Бойко Борисов след връчването на 18 договора за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”. На събитието в Министерския съвет присъства и министърът на образованието Сергей Игнатов и ректорите на висшите училища.

Целта на това, което се прави, е да има благородно съревнование между университетите и всеки да знае какво правят колегите му и какви проекти печелят, подчерта Борисов. По думите му в 21 век дистанционното електронно обучение е важно средство за обучение на младите хора, защото се пестят и време, и пари.

Той отбеляза, че преди два месеца е разговарял с ректора на СУ проф. Иван Илчев за проблемите при европроектите и добави, че в рамките на тези два месеца СУ печели два пъти по над 3 млн. лв. по проекти.

Премиерът насърчи ректорите на университетите и екипите им да се мобилизират, защото има такива, които за първи път печелят проекти, а има други, които вече са усвоили над 40.

Нека да се мобилизираме – нашите и вашите екипи, това са пари, които чакат да бъдат усвоени, и веднага студентите ще ги усетят, каза още Борисов.

Това е поредният път, в който се събираме и го правим с една-единствена цел – първо да има едно благородно съревнование между вас, и второ всеки един да знае неговите колеги в страната какво правят и какви проекти се печелят, каза Борисов.

Copyright © CROSS Agency Ltd.

Станете почитател на Класа