Откриха изгубени снимки на Хичкок

Новооткрита колекция от фотографии от снимачната площадка на „изгубения” филм „Планинският орел” на прочутия режисьор Алфред Хичкок ще бъде предложена на търг в Лос Анджелис през декември.

Малко "изгубени" филми в историята на киното са търсени така старателно, както "Планинският орел". Дълго време се е смятало, че нямата лента на Хичкок не само е изгубена, но изобщо не е съществувала.

Снимките, които аукционна къща Profiles in History ще предложи на търга си на 15 и 16 декември, са доказателство, че легендарният режисьор е заснел филма.

Колекцията включва 59 снимки. Смята се, че фотографиите са направени за личния архив на Алфред Хичкок. 35 от снимките са от друг ням филм на британеца - "Човекът от остров Ман" от 1929 г. По-голям интерес обаче аукционерите очакват към 24-те фотографии от снимачния процес на "изгубения" филм "Планинският орел" от 1926 г.

От Profiles in History описват колекцията като "рядко холивудско съкровище" и очакват фотографиите да бъдат продадени за над 25 000 долара. "Планинският орел" е една от най-старателно издирваните от Британския филмов институт "изгубени" ленти.

Организаторите на търга не разкриват кой предлага снимките за продан. Аукционерите съобщават само, че фотографиите са предоставени от близък до Алфред Хичкок човек, който ги е съхранявал десетилетия наред, без да знае от кои филми са те.


Станете почитател на Класа