Прокурор Стойчо Ненков: Оттеглих протеста срещу Марио Николов и Людмил Стойков, заради липса на доказателства

Поддържам протеста срещу четирима от делото „САПАРД”, за Марио Николов и Людмил Стойков съм оттеглил протеста, заради липса на доказателства. Това каза пред журналисти прокурор Стойчо Ненков, във връзка с оттеглянето на протеста срещу оправдателните присъди на бизнесмените Людмил Стойков и Марио Николов. Дадох на ВКП това, което съм написал, и го депозирахме - заяви прокурор Ненков.
На обвиненията на Бойко Найденов, че не е запознат с делото, Ненков обясни, че го чел и е имал четири дни, за да се запознае с материалите. Голяма част от колегите отказваха да работят по това дело, заради липсата на доказателства. Аз имам свое вътрешно убеждение за това. Делото е провалено изначално и сега искат да има някой виновен. Тези, които са работили по делото виждат, че вече има оправдателна присъда.
Ненков обясни, че протестът и неговите допълнителни изложения по него са депозирани и по тях ще трябва да се произнесе и Върховен Касационен съд, тогава ще се види кой е крив и кой е прав.
„Аз не съм изтеглил протеста, той фигурира. Нищо не съм нарушил, докладвал съм го на този, с когото съм работил. Това, което съм внесъл в съда, това съм го докладвал, и нямаше никакви забележки”, обясни той.
По негови думи, с това, което през годините е писал по делата, по които е работил, е вбесил много хора.
На въпрос - дали смята, че тези действия могат да са разчистване на сметки, той отговори, че е възможно.






focus-news.net

Станете почитател на Класа