Владимир Путин предлага в Русия да се ограничат правата на чиновници и политици да имат сметки в чужбина

Русия трябва да въведе ограничения за чиновниците да притежават сметки в чуждестранни банки, а също така ценни книжа и акции, заяви руският президент Владимир Путин в своето послание към Федералното събрание (двете камари на руския парламент), предаде Интерфакс.
„Какво доверие може да има към един чиновник или политик, който произнася гръмки слова за благото на Русия, а държи своите средства в чужбина?”, посочи Путин. „Призовавам да подкрепите законодателните предложения за ограничаване правата на чиновници и политици да притежават в чужбина сметки, ценни книжа и акции”, заяви той
„Ако човек е избрал държавната служба, той трябва да е готов за подобни ограничения, за обществен контрол и за изпълнение на специални изисквания, както това е прието в практически всички държави по света”, заяви Путин. Заедно с това той посочи, че държавният чиновник трябва да се отчита за стойността на придобитата собственост и за произхода на доходите. „Собствеността според закона трябва да бъде декларирана, а чиновникът трябва да се отчита за нейната собственост и за произхода на доходите, които са позволили извършването на дадена сделка”, посочи Путин.









Интерфакс.








Станете почитател на Класа