Чистотата на служителите на НСО ще струва 62 000 лева

Националната служба за охрана (НСО) ще плати около 62 000 лева без ДДС за пране и химическо чистене, съобщава БГНЕС.

Тази седмица НСО обяви обществена поръчка с предмет "химическо чистене, пране и съпътстващи ги дейности за обекти на НСО за двегодишен период". Поръчката е разделена в две самостоятелно обособени позиции, като едната се отнася за служителите на НСО в София, а другата за почивната база "Сандрово" край Варна.

Предвижда се за нуждите на службата в София да се дадат около 25 000 лева без ДДС за пране и около 10 000 лева без ДДС за химическо чистене. Те трябва да отидат за събиране, пране, дезинфекция, сушене, гладене, опаковане и транспортиране на спално бельо, хавлии, хавлиени кърпи, одеяла, покривки, килими, пердета и завеси, както и за химическо чистене и опаковане на униформено облекло, сака, панталони, блузи, шлифери, жилетки, риза, палта, якета, пуловери, вратовръзки, шалове, спортно облекло и дори рокли.

Останалите пари по обществената поръчка ще бъдат изхарчени за нуждите на базата край Варна, като там е нужно да се събира, пере, дезинфектира, суши, глади, опакова, транспортира спално бельо, хавлии, хавлиени кърпи, одяла, покривки, килими, пердета, завеси.

Само преди два дни стана ясно, че властта ще се вози в 20 нови автомобила, за които ще са необходими 3,6 милиона лева. За първи път доставката ще бъде по Закона за обществените поръчки.
 




























БГНЕС


Станете почитател на Класа