Фулъм не успя да победи Блекпул за ФА къп

Фулъм успя да стигне само до равенство 1:1 в домакинството си на Блекпул в мач от третия кръг на ФА Къп.

За "котиджърс" 90 минути изигра българския нападател Димитър Бербатов, който обаче не успя да помогне на тима да вземе победата и да избегне преиграването, което ще бъде на терена на тима от Чемпиъншип.

Напротив Фулъм можеше дори да загуби срещата, след като 10 минути преди последния съдийски сигнал губеше с 0:1 след попадение на Людовик Силвестър в 60-та минута, но в 80-та Йоргос Карагунис успя да изравни.

Мартин Йол подходи към мача сериозно и избра да излезе на "Крейвън Котидж" със същия състав, който в първия ден на новата година разочарова Уест Бромич като гост.

В началните минути на срещата опасностите пред двете врати липсваха. Първата такава дойде в 12-та минута, като бе пред Дейвид Стокдейл. Тогава удар на Томас Инс бе спасен вещо от стража на лондончани.

Постепенно обаче домакините започнаха да налагат своя стил на игра и да затягат обрача пред вратата на Блекпул. Дежага, Бригс, Карагунис и Брайън Руис опитаха късмета си с изстрели към Матю Гилкс, но не успяха да намерят неговата мрежа.

Гостите отговориха с изстрел на ветерана Кевин Филипс, но и той бе неточен. В 38-та минута именно той можеше да изненада неприятно Стокдейл, но вратарят успя да се намеси и да спаси удара.

Фулъм също можеше да открие резултата в края на полувремето, но в крайна сметка нулевото равенство се запази и двата тима се оттеглиха на почивката без да си отбележат гол.

Второто полувреме не започна добре за състава на Мартин Йол, който така и не намираше пътя към вратата на Гилкс. Това принуди холандския специалист да прибегне до смяна и на терена се появи Уго Родайега, който трябваше да заздрави атаката на "котиджърс".

Вместо обаче да излязат напред в резултата лондончани получиха попадение в своята врата. В 60-та минута те претендираха за дузпа за игра с ръка в наказателното поле на Кевин Филипс. Главният рефер Лий Мейсън подмина ситуацията и при последвалата контраатака Нейтън Делфуенсо проби отляво, намери Людовик Силвестър на границата на наказателното поле и стреля неспасяемо в горния десен ъгъл на Стокдейл.

Попадението накара Фулъм да заиграе още по-атакуващо. На терена се появиха и Киърън Ричардсън и Карим Фрай, а в 80-та минута агресията на домакините най-после даде резултат. Гръцкият национал Йоргос Карагунис отправи страховит шут от въздуха от почти 25 метра и кълбото се заплете в горния ляв ъгъл на вратата на Джилкс. Това бе и първи гол на Карагунис с фланелката на "котиджърс".

Изравнителното попадение успокои домакините и в последните десетина те се опитаха да стигнат и до втори гол, който да ги класира за четвъртия кръг. Такъв обаче не падна и Бербатов и компания ще трябва да изиграят още 90 минути срещу Блекпул, за да преодолеят третия кръг на ФА къп.

















Божидар Азманов

Станете почитател на Класа