Искат нов проект за свободен интернет обмен

Тобиас Андерсън /Tobias Andersson/, един от основателите на торент портала The Pirate Bay /пиратският залив/, предложи той да бъде закрит, за да отстъпи място на по-съвременна и по-сигурна платформа.

Според Андерсън в бъдеще натискът на притежателите на права и властите върху подобни интернет ресурси ще се засилва. Прогнозата на основателя на портала се свързва с развитието на 3D принтерите /триизмерните принтери/.
Андерсън мисли, че в близко време заплахи срещу The Pirate Bay ще отправят и производителите на автомобили, както и петролните компании. Срещу тях сайтът едва ли ще може да устои. Именно заради това, завършва Андерсън, сайтът трябва да бъде закрит и да отстъпи пътя на нови проекти, които ще могат да устояват на натиска.
Андерсън участва в проекта The Pirate Bay от самото му начало през 2003 година, припомня лента.ру. През 2012 той използва портала, за да създаде проекта The Promo Bay — платформа за публикуване на творбите на независими творци. В началото на юли Андерсън обяви, че напуска проекта, призова другите участници да направят същото и сайтът да бъде закрит. Според изданието TorrentFreak основателите на портала не за първи път предлагат той да бъде закрит. През 2010 година с подобно предложение излезе Петер Сунде /Peter Sunde/, основател и прессекретар на The Pirate Bay.
















БГНЕС

Станете почитател на Класа