Хасан Адемов: Отпускаме по 325 лева на семействата на загиналите миньори

Главната инспекция по труда е правила редовно проверки на условията на труд в мината в Ораново, като последната проверка е била през юни, съобщи за Дарик социалният министър Хасан Адемов, който е на мястото на инцидента.

По думите му все още не е ясна причината за свличането на калните маси, причинила смъртта на миньорите.

Адемов допълни, че е разпоредил отпускане на еднократна помощ от 325 лева за семействата на загиналите миньори. На заседанието на Министерския съвет утре ще бъдат обсъдени и допълнителни мерки за подпомагане на тези семейства, допълни Адемов.

"Разпоредил съм от дирекция „Социално подпомагане” в Симитли и нашата служба в Благоевград семействата на загиналите да бъдат подпомогнати с еднократна помощ в размер на 325 лева. Погребенията ще бъдат организирани и ще бъдат финансово подпомогнати от фонд „Социална закрила”. Вероятно утре по време на заседанието на Министерския съвет ще вземем решение как да бъдат подкрепени семействата на загиналите миньори. Разбира се, през цялото това време поддържаме връзка и с премиера Пламен Орешарски. Той е информиран напълно за това, което се случва в мина „Ораново", добави още социалният министър. 
Дарик

Станете почитател на Класа