Мъж направи опит да се самозапали

Мъж направи опит да се самозапали на Орлов мост, но палежът бе предотвратен от полицаите.
Според очевидци той носел със себе си двулитрова пластмасова бутилка от минерална вода, в която имало бензин.  Преди опита си за самозапалване разговарял с протестиращи, не носил лозунги, не скандирал нищо, нито пък обявил на някого какво смята да прави.
По някое време обаче се залял с течността от бутилката, тръгнал да вади запалка от джоба си, но униформените се намесили светкавично, съобщи Днес.бг
Общо 14 души са задържани в полицията по време на днешния протест в столицата, съобщиха от МВР. 13 са отведени в Пето РПУ, а един в Първо. Част от тях са отведени за установяване на самоличност, а други заради неизпълнение на полицейско разпореждане.
Преди обед протестиращите посочиха четирима души, които според тях са провокатори. Преди да бъдат задържани и отведени, един от тях разказа пред "Фокус", че е бит от униформените.Според свидетели обаче един полицай му е ударил лек шамар, а мъжът започнал да симулира, че са го пребили. И в този час голяма част от центъра на столицата остава блокирана.

Станете почитател на Класа