Създадоха страница за борба с бездомните псета

Един от най-големите проблеми на България е този с бездомните кучета. Вече повече от десетилетие този проблем не може да намери своето разрешение, пише на новосъздадената страница във Фейсбук, посветена на борбата с помиярите и наречена „Способи и специфика при борба с улични вредители“. Редица правителства се смениха, но нито едно от тях не откри вярната формула за предотвратяване на тази опасност. Да, това наистина е голяма опасност, при това засягаща човешкия живот. Недопустимо е в страна, претендираща за част от европейския елит, да се търпи животни да нараняват и убиват хора.

Кучето е най-добрият приятел на човека. Тази максима я чуваме под път и над път, когато стане дума за бездомните кучета. Тя звучи като клише, но в нея има и голяма доза истина. Известни са случаите, когато неведнъж куче е спасявало живота на човек. Проблемът на България обаче не е просто проблем с кучетата, това е проблем с бездомните кучета. Поставено в определена ситуация, всяко същество може да стане агресивно. Затова трябва да се намери решение, което да е еднакво справедливо както за кучето, така и за човека.

Марина Александрова пише: „Има начин за разрешаване на проблема без да се убиват животни,нека всеки защитник на кучешките права си вземе по 3-4 бездомни кучета и да си ги гледа в къщи. За 1 седмица няма да остане нито 1 куче на улицата и съответно няма да има изядени и нахапани деца и хора.Толкова е просто!“/БЛИЦ

Станете почитател на Класа