Кръвната проба за алкохол на д-р Дамов взета от онкоболна жена

Кръвната проба за алкохол на придобилия скандална слава дупнишки доктор Атанас Дамов е на онкоболна жена, пише „Вяра", като цитира експерти от Националния институт по криминалистика и криминология. Оттам отказаха да съобщят името на болната. По случая са привлечени като обвиняеми доктор Весела Джорджева и старшата сестра в интензивно отделение Виолета Михайлова, съобщи говорителят на прокуратурата Емил Павлов.

„Събрали сме доказателства, че в случая става въпрос за измама, а д-р Дамов най-вероятно ще бъде привлечен като подбудител към тежко престъпление", казаха от прокуратурата.

Атанас Дамов беше хванат в пияно състояние на смяна в общинската болница в Дупница и по време на негово дежурство почина млада жена - 35-годишната Павлина Спасова от Перник. Роднините й обвиниха доктора за смъртта й, като съобщиха, че той е бил пиян на работа и повикаха полиция. Тестът с дрегер отчете 2,47 промила алкохол.

Според криминалисти неговите колеги д-р Весела Джорджева и Виолета Михайлова са подменили кръвната проба, за да спасят от съд доктора. Пробата за алкохол е манипулирана.

Според "Вяра" най-вероятно кръвта е на Виолета Михайлова, но информацията не е потвърдена официално. В кръвта нямало алкохол или опиати. Д-р Джорджева е потресена от новината, че срещу нея има повдигнат обвинителен акт.

"Не знам в какво ме обвиняват. Това е абсолютна несправедливост. Обичам професията си и не бих злоупотребила с нея. Дала съм толкова много на този град и хората, разбира се, искам да продължа да бъда полезна и да запазя името си чисто. Аз не съм извършила прлестъпление. По време на инцидента бях на работа и се наложи да взема кръв на д-р Дамов. Направих го в присъствието на трима полицаи от Дупница, един от които си спомням, че беше сержант Данаилов. Взех пробата пред свидетели и я поставих в хладилна камера. Поставих я ня мястото, предвидено от закона. Работа на полицията е да провери кой е бъркал там след мен, но аз не съм този човек. Не съм човекът, който е вземал проба от жена", казва докторката. Тя допълва, че пациентката на Дамов е починала след отравяне от гъби, а тя самата не е виждала д-р Дамов да идва в нетрезво състояние на работа и въобще да пие алкохол.

Въпреки това срещу Джорджева и Михайлова има обвинения и ги грози до три години лишаване от свобода. /БЛИЦ

Станете почитател на Класа