"The National Inetrest ": Все повече привърженици на Русия:

"САЩ провъзгласиха победата си в Студената война, но сега е ред на Запада да бъде унизен", казва Фиона Хил на страниците на "The National Inetrest ". Анализаторът отбелязва, че във време на икономическа и политическа криза на Запада, с последните си победи президентът Владимир Путин показва, че "еднополюсният свят" е изконсумиран.
„Икономическата и политическа позиция на Европейския съюз изостри кризата в еврозоната, а САЩ потъват във военните си кампании в целия свят. В този контекст, все по-голям брой страни в Източна Европа приветстват Русия като свой най-важен икономически партньор. Кризата в еврозоната е подкопала политическия и икономически съюз, а САЩ са претоварени след повече от десетилетие на войни в Афганистан и Ирак и изглеждат неспособни да се справят с кризата в Близкия изток. Китай е доминиращ играч в Източна Азия", заяви Хил, добавяйки, че моделът "еднополюсен свят, воден от САЩ" е изчерпан.
По отношение на неотдавнашното посещение на президента Владимир Путин в Унгария, анализаторът отбелязва, че руският президент "залага на икономически и търговски връзки", което осигурява значителен успех. "В Унгария той беше гостоприемно посрещнат като представител на една способна нация, важен доставчик на енергийни ресурси. Скоро ще бъде посрещнат по същия начин в Кипър, където вече е натрупал силна икономически позиция. Гърци, българи, македонци, сърби и турци се интересуват от сътрудничество с Русия " казва Хил.

Станете почитател на Класа