Armata представя страхотна бронемашина

Руската компания Уралвагонзавод, най-големият производител на танкове в света, е готова в допълнение към своя иновативен танк Armata да изненада експертите с транспортно средство за пехотата, защитено като танк.
От 9 до 12 септември 2015 г. на изложението Expo Arms-2015, което Русия провежда ежегодно в град Нижни Тагил, ще стане представянето на Atom - ново превозно средство, чиято поява се очаква в Русия както представянето на Armata.

Първоначално замислено като съвместен проект в сътрудничество с френската компания Renault Trucks Defense, Atom се превърна в пробив при бронираните превозни средства, а компанията от Франция трябваше да се откаже от проекта по политически причини.

Уралвагонзавод представя автомобил с тегло 32 тона, въоръжен с 57 mm автоматично оръдие с 300 изстрела в минута, задвижване на осемте колела и осем места за осем напълно оборудвани и готови за бой пехотинци. Машината има мощност 600 конски сили, поведение на амфибия и много силна броня, способна да издържа на 25 мм оръдие, дълга е осем и половина метра и предлага системи за активна защита способни да прихващат ракети.

Станете почитател на Класа