NASA дава подробности за плана си да изпрати хора на Марс

НАСА разкри много подробно плана си да изпрати хора на Марс. Той се състои от три етапа, през които агенцията ще изучава човешкото поведение на Международната космическа станция, в пространството в близост до Луната и накрая близо Марс.
"НАСА е по-близо от всякога да изпрати астронавти до Марс", заяви директорът на американската космическа агенция, представящ подробно първото посещение на човека на Марс планирано за 2030 г. НАСА реши да разкрие подробности по плана за да го обсъди "с членовете на Конгреса", с партньори като частната SpaceX, както и с "международни партньори", каза той.

В МКС НАСА "вече тества технологии и проучва здравето на хората и тяхното поведение", за да ги изпрати трайно на мисии в дълбокия космос. НАСА нарича този етап Зависим от Земята.

В рамките на втория етап, наречен Полеви тестове НАСА ще изпрати човешки мисии в дълбокия космос, но на разстояние само няколко дни от Земята, например до Луната.

И накрая, в третия етап - Независим от Земята - възнамерява да приложи получените знания за изпращане на хора в космоса около Марс, или дори на повърхността на планетата. Крайната цел е да се провери дали е възможно да се живее на Марс.

"За да се живее и работи в космоса е необходимо да се поемат рискове и пътуването до Марс си струва ", заяви НАСА. Основна задача е да се приземи на Марс устройство с тегло над 10 тона, което е 10 пъти по-тежко от сегашното устройството на Марс, Curiosity. NASA също трябва да намери начин да се оборудва, изпращат и върнат на Земята до 1100-дневни мисии и експедиции, които може да продължат десетилетия.

Станете почитател на Класа