Испански писател: "В света няма истински държавници, с изключение на Путин"

"В съвременния свят не съществуват истински държавници, а само страхливи политици, с изключение на руския президент Владимир Путин, който действително се бори срещу ислямската държава и други терористични организации. Докато Европа, без атрибути, танцува под флейтата на САЩ", казва виден испански писател.

„Когато Хитлер през 1939 г. нападна Полша, в демократична Европа нямаше нито един държавник, достоен за това име", критикува писателят Фернандо Санчез Драго в статията си във вестник El Mundo. Според испанския есеист, по това време всички са били като британския премиер Невил Чембърлейн, който приел унижението на Хитлер, мислейки, че така ще избегне конфликта с нацистка Германия, но който в крайна сметка предизвика Втората световна война.

"След това вече дойдоха Чърчил и де Гол, но трябваше преди това знамето със свастика да се вее на Шанз-Елизе" в Париж, припомня той. "Днес, пред Ислямска държава, сме на същия хал. Всички политици, без един саЧембърлейн. Единственият държавник в света се нарича Путин", казва Санчес Драго.

Именно затова е "толкова демонизиран и клеветен руският президент , затова са оркестрирали срещу него една от най-големите медийни кампании в световната история, отстъпваща по размер само на олигархичните инвестиции и колективно промиване на мозъци, довели в Белия дом марионетката Обама" се гневи писателят.

"Време е за военните. Време е да препрочитем Шпенглер [автор на "Залезът на Запада"]. Време е да си спомним, че когато цивилизацията е в опасност, взвод войници я спасяват. Време е за Путин. Това е часът на Света Русия. За щастие имаме Москва, а след това може би благодарение на това, ние също имаме Париж ", заключи той.

Станете почитател на Класа